Aquest diumenge 20 de març de 2018 s’ha celebrat el 10è Duatló Solidari Llinars Ginebró, amb un total de 142 participants. Com cada any, l’esdeveniment ha estat organitzat per l’Escola Ginebró i l’Ajuntament de Llinars del Vallès. Els beneficis van destinats a l’entitat sense ànim de lucre REIR.

El Duatló Llinars Ginebró destaca, no només per ser una gran prova esportiva, sinó pel seu caire solidari. Tots el beneficis que generi el Duatló d’enguany van destinats a l’entitat Recursos Educatius per la Infància en RISC (REIR).

“Cada any es busca alguna entitat sense ànim de lucre que realitzi labors socials per col·laborar amb ells. L’any passat va ser l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero i aquest any ha estat REIR”, explica en Marc Lurbe, membre de l’organització del Duatló Solidari.

El sol va estar present durant tot el matí tot i les previsions meteorològiques, que indicaven possibles pluges. “Al final va fer calor però hi havia bastants punts d’hidratació i avituallaments i la cursa es va poder fer perfectament. A més, que gran part de la cursa passés entre corriols tancats també va provocar que es pogués suportar millor la calor”, comenta l’organitzador.

Davant del Pavelló Municipal de Llinars del Vallès s’ha ubicat l’arc de sortida/arribada i el box (la zona de transició de running – BTT). El pavelló ha ofert tots els serveis que poguessin necessitar els participants: vestuari, recollida de dorsals, parc tancat per a les bicicletes i avituallament.

Els trabucaires de Llinars, com ja és costum, s’han encarregat de donar el tret de sortida de les tres curses: Escolar, Open/Elèctriques i Mini, amb una diferència de cinc minuts entre sortida i sortida.

Escolar

El primer tret de la jornada ha estat a les 10:30h, per donar pas al Duatló Escolar. Els nens i nenes entre 12 i 16 anys han realitzat un primer recorregut en BTT d’11 Km i un segon i últim tram a peu de 2,5 Km. El més ràpid de la cursa ha estat Arnau Monzonís, amb un temps de 00:49:15, seguit d’Ignasi Lambea i Hug Capeta. La noia més ràpida dels Escolars ha estat Maria Ropero.

Open

A les 10:35h, els participants de les modalitats Open i els de BTT Elèctriques van iniciar el recorregut més llarg del 10è Duatló Llinars Ginebró. El primer tram consistia en recórrer a peu una distància de 5,5 Km per la zona de boscos de Llinars del Vallès. Aquest primer circuit compta amb un desnivell d’uns 100 metres i un gran número de corriols.

Un cop arribats a la zona de transició, els participants agafaven les bicicletes i pedalejaven durant 19 km amb un desnivell de 600 metres per, finalment, recórrer l’últim tram a peu (2,5 km) cap a la línia de meta.

En Marc Lurbe destaca la part de BTT per sobre de les altres: “Des de l’organització, la part de BTT la mimem molt. Intentem que es combinin corriols tancats, pujades i baixades tècniques amb pujades i baixades més assequibles i corriols més plans. La part dels corriols és la més interessant”.

L’Arnau Pericas (Club Natació Vic ETB), tot i confessar que no havia pogut preparar-se tant com voldria, ha estat el més ràpid de la categoria, amb un temps de 01:42:05. Roberto Fidalgo i Francesc García van completar el podi.

Pel guanyador, la cursa és interessant de principi a fi: “Interessant ho és tot, des de la cursa a peu com la de BTT, passant per les transicions, que també tenen el seu què”. En quant a la seva especialitat, explica que la cursa a peu se li dona bé, ja que ve de dos anys competint en atletisme, però també se li donen bé els trams tècnics de BTT.

Un altre participant que no ha pogut entrenar-se massa ha estat la campiona de la categoria d’Open femení, Laia Ardite, que ha pujat al podi amb la María Teresa Fabrat, la segona classificada. La corredora del Club Esportiu Camí dels Ibers s’acabava de recuperar d’una lesió del turmell.

“Els trams més interessants són els corriols de baixada, sobre tot l’últim”, exclama la Laia. La guanyadora també explica que va perdre temps arreglant una roda punxada, però que està contenta amb el temps que ha fet: “Vaig haver d’arreglar la roda i vaig perdre uns cinc o sis minuts tornant-la a muntar. Llavor m’agradaria, l’any que ve, millorar el temps”.

Els dos guanyadors ja tenen en ment les següents curses. La propera competició per l’Arnau Pericas serà, probablement, l’Altriman, el Mig Ironman de les Angles, al mes de juliol; i a la Laia Ardite, probablement participi a la Cursa de Muntanya de La Roca, que es celebra el proper diumenge 27 de maig.

Open Elèctriques: la novetat

Aquesta ha estat la primera edició del Duatló en la que les bicicletes elèctriques han tingut la seva pròpia classificació. Des de l’organització expliquen que la demanda dels propis corredors, valorant les noves tendències i l’auge d’aquest tipus de bicicletes a la societat, van optar per incloure la modalitat de bicicletes elèctriques.

Minis

Només cinc minuts després de la sortida dels Open i Elèctriques, a les 10:40h, els nens i nenes de la categoria Mini (entre 7 i 11 anys) han iniciat l’última prova de la jornada. El circuit Mini constava d’un primer tram a peu de 800 metres i un segon i últim tram en BTT de 5 km.

Des de l’organització del 10è Duatló Solidari Llinars Ginebró es mostren contents amb el resultat. Tot i l’exigència del circuit Open, els participants van acabar força contents amb el marcatge, control i gestió de la cursa. La valoració del campió de la categoria ha estat d’un notable alt i la campiona assegura la seva participació l’any vinent, amb ganes de superar la seva marca.

També afegeixen que han de millorar en altres aspectes, com a la cursa dels més petits, i que l’any que ve el duatló tornarà amb més novetats.

 RESULTATS I PODIS

Podeu accedir a tots els resultats del 10è Duatló Llinars Ginebró aquí.