El passat dilluns 17 d’abril va tenir lloc, per 27è any consecutiu, la Cursa de Fons de Canovelles, amb un total de 556 participants (477 a la cursa de fons i 79 a les curses escolars). Organitzada pel Club Atletisme Canovelles dins del seu calendari d’activitats, com a objectiu de fomentar l’esport local i oberta a tothom.

A les 9:45 el Pavelló Tagamanent de Canovelles va acollir la primera prova del matí, la Mini. Els més menuts van córrer un recorregut de 400m (1/4 de Milla). Seguidament, els participants de la cursa Benjamí/Aleví van escoltar el tret de sortida per recórrer 800 metres (1/2 de Milla) i la última prova prèvia a les curses de fons va ser la Infantil/Cadet (1 Milla ò 1.609 m) a les 10:20h.

A les 11:00h va arribar el moment més esperat, l’inici de les Curses de Fons de 5 i 15 km. Els corredors d’ambdues curses, encara que amb diferents distàncies, van sortir a la vegada. Tots dos recorreguts alternaven trams urbans amb trams boscosos. «La cursa de 15 km és molt peculiar, ja que no és la típica cursa urbana ni tampoc una cursa de muntanya, és un mix d’ambdós terrenys. Un dels trams més interessants és la part del bosc, ja que és un tram mes tècnic on no només val córrer ràpid», explica en Sergio Torres, membre de l’organització de la Cursa de Fons.

Sota un sol de justícia avançaven participants de tot tipus: joves, grans, en grup, individuals, inclòs algún nadó en el seu carret. “L’ambient festiu la converteix en una bona opció per apuntar a l’agenda el dilluns de Pasqua abans de fer la mona”, explica Eva Martos, la guanyadora de la cursa de 15 km en la categoria femenina.

«Però la calor va ser un factor important que va influir en els participants, ja que alguns d’ells van patir deshidritacions, tot i que la cursa tenia dos avituallaments i el refrigeri final«, afegeix l’organitzador.

Eva Martos, primera classificada en la categoria femenina de la cursa de 15 km

Els participants de la cursa de 15 km es van mostrar molt agraïts i contents en finalitzar la prova. “És una cursa apuntada al calendari des de l’inici de temporada. És un entrenament dels que anomenem “de qualitat”, per gaudir de l’ambient, de la gent del poble i, sobre tot, del recorregut”, comenta la campiona.

L’Eva Martos ha estat la primera dona en passar per la línia de meta, amb un temps de 01:02:55. “Guanyar la cursa del teu club és sempre un plus i, si està el teu germà i la teva mare a meta esperant per fer-te un «give me five», encara més! Trencar cinta és emocionant i veure arribar el teu pare tan sols uns minuts desprès per celebrar-ho, encara més!»

La segona classificada en la categoria femenina ha estat l’Elisabet Martín (01:06:33) i el podi l’ha tancat la Carme Ballesteros, amb un temps d’01:07:02. En finalitzar la prova, els participants han pogut gaudir d’una botifarrada i múltiples premis per als 10 primers classificats de cada categoria.

Abans que l’Eva, però, va arribar en Marc García, amb el millor temps de la cursa de fons de 15 km (00:52:21). El corredor terrassenc de Corredors.cat es va proclamar campió en la categoria masculina, mantenint un espectacular ritme de 17,24 km/hora. El podi masculí el van completar Toni Antúnez (00:52:40) i l’Oscar Rodríguez (00:53:42).

Marc García, (tercer per l’esquerra) sostenent la copa de campió de la categoria masculina de 15 km

Aquest és el primer any de l’Eva com a federada en el món de l’atletisme a mans del Club Atletisme Canovelles.  La campiona explica que mai es pot esperar guanyar una cursa, però sí visualitzar la victòria i donar el millor de tu per aconseguir-la. Parafrasejant el seu amic Albert Caballero: “si fas el que pots, no estàs obligat a més”. Ara l’Eva comença la temporada de muntanya, on espera nous reptes al món del trail.

En Sergio Torres fa una valoració bastant positiva de l’esdeviment: «Si fem un balanç general de tota l’organització, els premis que s’han donat, els patrocinadors aconseguits, la gran bossa del corredor i l’esmorzar que tenia cada atleta, hem de dir que estem satisfets de la feina feta, encara que l’error a la cursa de 5km emmascara aquesta actuació. Però nosaltres continuarem promocionant l’esport amb l’atletisme, ja que és el que ens agrada!»

Problemàtica en la Cursa de Fons de 5 km

Des de l’organització volem demanar disculpes a tots els participants de la cursa de 5 km. Per un error en un dels punts de control, alguns participants es van desviar del recorregut correcte i van finalitzar la cursa havent corregut menys distància de la estipulada. Per aquest motiu no es va poder fer una classificació real, ja que els primers en arribar no eren realment els líders de la classificació. Com a compensació, els corredors que van participar a la cursa de 5 km tindran la inscripció gratuïta a la Cursa de Fons del 2018.

Trobareu els resultats a cursescanovelles.com

Com cada any, Robert Mayoral explica les seves sensacions en aquesta crònica sobre la Cursa de Fons de 15 km en el seu blog.