El passat diumenge 8 d’octubre de 2017, més de 225 ciclistes van participar a la segona edició de La Força Xtrem. Esdeveniment organitzat pel club Sant Pere Xtrem amb un caire solidari: la lluita contra el càncer infantil, en colaboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

A les 9:00h del matí, a l’Avinguda de Sant Elies de Sant Pere de Vilamajor, es donava el tret de sortida de la cursa més exigent de la jornada, la BTT de 60 kilòmetres. “A qui li agradi gaudir de la muntanya, el recorregut de 60 km és espectacular. Divises tot el Vallès Oriental, tot el prelitoral, el mar, el Turó de l’Home, Montserrat… Tenim un entorn preciós”, explica en Joan Safont, organitzador de La Força Xtrem.

En quant a la vellesa visual, també hi coincideix la Marta Solano, campiona de la categoria femenina de la cursa de 60 km amb un temps de 4:52:48: “És una cursa dura però molt maca. M’agrada sobre tot per l’entorn en què es desenvolupa, gaudeixes d’unes vistes brutals”. Tot i la seva satisfacció, la Marta explica que va trobar a faltar més corriols al recorregut.

El guanyador de la categoria masculina de la cursa de 60 km va ser Ali Lachheb, amb un temps de 3:19:13.

Jordi Ruiz, 2n classificat de la cursa de 60k

Jordi Ruiz, 2n classificat de la cursa de 60k

Mitja hora més tard, a les 9:30h, la línia de sortida es tornava a omplir de ciclistes. Començava la cursa de 35 km. Amb un temps de 2:18:40, Albert Teruel va ser el primer de la categoria masculina en finalitzar la cursa, seguit de Pol Rocamora (2:19:40). “Estic súper content del resultat que he obtingut. Me’n vaig amb un sabor agredolç perquè durant gran part de la cursa he anat primer però m’han faltat els 20-30 metres de la última pujada, que és quan se m’ha escapat el guanyador de la cursa”. El subcampió afegeix que tot i la dificultat del recorregut i l’exigència tècnica, ha gaudit molt.

Anna Clapès (3:57:09), ha estat la guanyadora de la cursa de 35 km. La ciclista del Club BTT Vidreres comenta: “Hem vingut sis participants des de Vidreres i tots, tot i que hem patit perquè és un circuit més tècnic del que esperàvem, hem gaudit molt”. A més, la campiona destaca la presencia continuada de voluntaris durant tot el recorregut.

En Joan Safont explica que la cursa de 35 km és un veritable trenca-cames i exigeix de gran resistència. “És un recorregut que tot i no tenir un gran desnivell, quan mires el perfil és com les dents d’un xerrac: només veus puntes, els desnivells són petits però són molts”, aclareix l’organitzador.

Aquesta és la primera edició de La Força Xtrem en la que s’ha establert la modalitat de BTT elèctriques i la més ràpida de la cursa ha estat la Lucía Gallardo, que s’ha mostrat molt contenta de participar-hi: «La ruta ha sigut espectacular, el terreny estava en bones condicions, amb uns corriols molt divertits i tècnics. Els avituallaments molt correctes i amb molta simpatia per part dels voluntaris». La campiona asegura tornar a participar en la propera edició.

Lucia Gallardo, la més ràpida del circuit BTT 35k Elèctriques

Lucia Gallardo, la més ràpida del circuit BTT 35k Elèctriques

L’organització explica que el motiu d’incorporar aquesta categoria és l’auge que està agafant. Però és difícil, encara, fer aquesta modalitat competitiva, ja que hi ha molta diversitat en els motors i s’hauria d’establir certes condicions tècniques equitatives en tots el participants.

L’última cursa de la jornada ha estat la Pedalada Solidària de 10 km. És la modalitat més familiar de La Força Xtrem on la diversió dels nens i nenes és la prioritat. Però ningú ha dit que la pedalada sigui fàcil: “És difícil fer una pedalada suau a Sant Pere de Vilamajor perquè la seva orografia està plena de desnivells. És molt complicat poder marcar un kilòmetre pla”.

Va ser una jornada esportiva acompanyada de molts regals i un gran ambient on va regnar la solidaritat i el bon temps. “Ha fet una temperatura més alta de lo normal, i aquí ha vingut el problema dels avituallaments”, explica en Joan Safont. S’ha optat per repetir el mateix número de productes als avituallaments que l’any passat, però la calor ha provocat que s’esgotessin i alguns participants es quedessin sense. Tot i aquest problema, la valoració que es fa des de l’organització i dels mateixos participants és més que positiva.

Es van repartir molts regals entre els participants

Es van repartir molts regals entre els participants

Podis

BTT 60 Km Masculí

 • Ali Lachheb – 03:19:13
 • Jordi Ruiz – 03:25:23
 • David Ruano – 03:35:42

BTT 60 Km Femení

 • Marta Solano – 04:52:48

BTT 35 Km Masculí

 • Albert Teruel – 02:18:40
 • Pol Rocamora – 02:19:40
 • Xavier Clopes – 02:20:47

BTT 35 Km Femení

 • Anna Clapès – 03:57:09
 • Mylene Fournier – 04:49:49

BTT 35 Km Elèctriques Masculí

 • Manel Ruiz – 02:27:45
 • Marc Fito – 02:28:13
 • Carlos Ríos – 02:32:55

BTT 35 Km Elèctriques Femení

 • Lucía Gallardo – 02:16:18
 • Berta González – 03:22:13
 • Sílvia Buron – 04:50:37

Trobareu tots els resultats a santperextrem.cat

Accediu a la galeria d’imatges