El passat dissabte 8 de juliol de 2017 es va celebrar la segona edició de La Nocturna de Montmeló, en la què van participar prop de 300 corredors.

A les 20.45h, a la Plaça de la Vila de Montmeló, 285 persones van escoltar el tret de sortida de la segona edició de la cursa La Nocturna de Montmeló. Els participants es distribuïen en dos recorreguts, un de 5Km (que va acollir 100 inscrits) i un altre de 10Km (amb 185 corredors).

“Hi ha hagut un increment de participants respecte l’any passat. A més, crec que hem donat un punt més de qualitat a la cursa amb els atletes de renom que han assistit, com és el cas de Carles Castillejo, Albert Soley i Nacho Cáceres”, explica en Jordi Pavón, membre de l’organització de La Nocturna de Montmeló.

La Nocturna de Montmeló d’enguany ha combinat trams per nucli urbà i pels voltants. “Des de la sortida fins el kilòmetre 5 considerem que és un recorregut atractiu, sobre tot per la planícia. El mateix passa amb el tram des del kilòmetre 7 fins el 10”, comenta en Toni Flores, membre de l’organització de la cursa. Tant el circuit de 5 kilòmetres  com el de 10 són molt ràpids, molts participants han aconseguit bons temps.

Carles Montllor, seguint l’estela de Castillejo

Passat el kilòmetre 4, Carles Castillejo (1r classificat dels 10k) i Carles Montllor (2n classificat dels 10k) van augmentar la distància amb la resta de participants. “En aquest moment Carles Castillejo va començar a obrir metres poc a poc i tampoc se’m va passar pel cap atacar-li, potser hagués anat a pitjor”, es sincera Carles Montllor, que va fer un temps de 00:32:27.

D’esquerra a dreta: Carles Montllor (2n), Carles Castillejo (1r) i Nacho Cáceres (3r)

En Carles va aconseguir el segon lloc tot i no arribar amb el millor rodatge. Explica: “Venia de córrer un 5000 mll en pista i la preparació no era l’adequada. Dubtava si sortir a ritme viu o seguir l’estela del Carles (Castillejo) i el Nacho (Cáceres), ja que sabia a ciència certa que serien els que marcarien el ritme de la cursa. Finalment vaig optar per la primera opció: sempre he dit que quan ens posem un dorsal hem de donar el 200% del nostre potencial, i així ho vaig fer”.

Vanessa Sancho, líder dels 10k

Vanessa Sancho creuant la línia de meta

Una altra que va pujar al podi, en aquest cas de la categoria femenina de 10k, va ser Vanessa Sancho, amb un temps de 00:41:25. L’atleta de Running Les Franqueses VOOA feia just una setmana i mitja havia acabat el Campionat de Catalunya absolut i estava en descàrrega, tot i això es va fer amb la victòria.

La campiona opina que el recorregut ha sigut òptim pel poc desnivell: “Tot i no ser completament pla del tot, permet portar un ritme bastant costant, això fa que el nivell d’exigència no sigui tan alta. Però sí que és veritat que a l’època de l’any que ens trobem, entre que molta gent ja està fora de temporada i la calor, fa que no sigui una cursa fàcil per poder aconseguir marca”.

Els francesos dominen la cursa de 5k

Fins el kilòmetre 4,700, tant els participants de la cursa de 10k com els de 5k van recórrer el mateix trajecte. A l’altura del carrer Josep Tarradelles els corredors del circuit de 10k havien de seguir recte mentre que els de 5k havien de fer un gir de 180º i dirigir-se a la línia de meta, on esperava el públic embogit.

Hi ha hagut molt bon ambient durant tota la cursa, amb els espectadors animant en tot moment. “El principi i el final de la cursa són els trams més interessants, que són al centre del poble i tota la gent està animant”, explica en Sylvain Quevre, guanyador de la cursa de 5k.

Albert López (dorsal 538) i Sylvain Quevre (dorsal 558)

El corredor francès va fer un temps de 00:16:32 i va protagonitzar un final d’infart, juntament amb Albert López, que van passar gairebé al mateix temps per la línia de meta. “El final va ser molt equilibrat. Abans de la cursa m’esperava fer un temps de 16:30 i pujar al pòdium, però guanyar no perquè mai se sap a qui et trobaràs a la cursa”, afegeix el corredor de l’UCA.

Exactament tres minuts després de la victòria de Sylvain, creuava la meta la seva compatriota Florence Bertholet, (00:19:32). La campiona del circuit de 5k es presentava a La Nocturna amb un bon rodatge: “Aquestes últimes setmanes m’estava preparant per a competicions en pista de 5k i 3k i aquesta cursa ha estat un afegit. Ara que s’ha acabat la temporada, fer una cursa de ruta també m’agrada”.

Florence Bertholet, campiona del circuit de 5k

Canvis a l’horari

Aquest any, La Nocturna ha començat 45 minuts més tard que l’any passat. “El tema de la calor era un dels principals problemes de l’edició anterior però crec que aquest any ho hem assolit”, diu en Jordi Pavón.

La majoria dels corredors de La Nocturna, si no tots, es mostren molt contents amb l’horari establert. Així ho afirma Florence Bertholet: “L’hora de la cursa era perfecta perquè pràcticament no feia sol i és el moment del dia quan millor es corre a l’estiu”.

Volem una tercera edició

Tot fa pensar que l’any vinent tornarem a gaudir, aleshores, de la tercera edició de La Nocturna de Montmeló. Potser amb canvis al recorregut i/o a l’horari, però encara és aviat per parlar d’aquests temes. Això sí, “Si fem la tercera edició voldríem que des del minut 1 les autoritats de Montmeló es fiquessin de part de la cursa i ens facilitessin totes les armes per a que el poble gaudeixi d’aquesta activitat esportiva”, sentencia en Toni Flores.

GUANYADORS

Absolut Masculí – 10k

 1. Carles Castillejo
 2. Carles Montllor
 3. Nacho Cáceres

Absolut Femení – 10k

 1. Vanessa Sancho
 2. Vanessa Pérez
 3. Mariana Morales

Absolut Masculí – 5k

 1. Sylvain Quevre
 2. Albert López
 3. Carlos Sáez

Absolut Femení – 5k

 1. Florence Bertholet
 2. Mª Helena Gaeta
 3. Alba Ojeda

 Trobareu els resultats a lanocturnademontmelo.cat