Aquest diumenge 14 de maig s’ha celebrat la IV Cursa-Marxa Solidària Polseres Candela. Més de 900 persones han participat en aquesta edició, realitzada a la localitat vallesana de Canovelles.

A les 10 del matí, a la Zona Esportiva de Can Duran s’han reunit 933 persones esperant el tret de sortida. Per davant tenien dos recorreguts a triar: un de 5km i un altre de 9km, que podien fer-la caminant o corrent. La majoria, però, ha optat per fer la marxa de 5km.

“Com cada any, la marxa ha estat molt festiva, molt familiar i molt solidària”, apunta en David Sánchez, membre de l’Associació Polseres Candela i col·laborador de la Cursa-Marxa Solidària.

El Club d’Atletisme Canovelles farà la donació íntegra de tots els diners recaptats en relació a aquesta Cursa-Marxa Solidària Polseres Candela, que anirà destinada a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

Amb el punt de partida a Can Durán, els participants han anat avançant cap a la casa de pagès de Can Cuana, han baixat fins arribar a la finca, a Can Pagès Vell, han creuat la carretera per finalitzar el circuit al mateix punt de sortida, a Can Duran. Els que han fet el recorregut llarg, han realitzat el mateix circuit dues vegades.

“Quan arribes a Can Cuana, al final de la pujada -el punt més alt del recorregut-, la vista és molt interessant: es veu tot de camps. La veritat és que tota la cursa en sí és molt maca, tot és rural”, explica el col·laborador.

El temps ha acompanyat durant l’esdeveniment. El sol ha estat present en gairebé tot moment però la calor no ha estat excessiva. A estones el sol estrenyia però s’ha fet suportable amb l’aire que corria i, sobre tot, amb els avituallaments, on la gent ha pogut hidratar-se i refrescar-se.

Aquest gran esdeveniment solidari no hagués estat possible sense la intervenció dels gairebé 50 voluntaris: “L’Associació Joan Miró ens han ajudat a fer les botifarres, els companys que marcaven el recorregut, la gent de les inscripcions, les empreses que ens han facilitat els obsequis i sorteigs, etc…”, detalla en David Sánchez.

Tot apunta a que el 2018 acollirà la V Edició de la Cursa-Marxa Solidària Polseres Candela. Aquesta nova edició, però, podria esdevenir algun canvi en el recorregut de running. En David Sánchez explica que, tot i que no hi ha cronometratge, des de l’organització es vol variar el recorregut per a la gent que corre per tal de coincidir el mínim possible amb la gent que camina, per no haver de sortejar-los.

Us esperem a la següent edició!

Tan aviat com estiguin penjades totes les fotografies, trobareu la galeria d’imatges aquí.