La nit del dissabte 29 de juliol de 2017, més d’un miler de caminants van reviure una de les llegendes més terrorífiques de La Roca del Vallès: La Nit de les Bruixes.

Uns minuts abans de les 22:00h, davant l’Escola Mogent de La Roca del Vallès, 1.055 persones van endinsar-se al terrorífic recorregut de 7 kilòmetres de La XVI Nit de les Bruixes. Amb l’ajuda de lots i de la llum de la lluna, els participants van fer un recorregut molt interessant: Començant a l’Escola Mogent els caminants van passar per davant de l’Ajuntament de La Roca, van tirar pel camí de les aigües (que va cap al dipòsit d’aigua del poble), des d’allà van agafar un corriol que els va portar al monument megalític de Can Planes, des d’on van baixar cap al torrent de Can Pipa, on ben a prop estava l’avituallament de síndria, i des d’allà van tornar a l’Escola per a tancar el recorregut.

“El recorregut és ideal per aquest esdeveniment, és curtet i passa al voltant del poble. La gent s’ho ha passat molt bé.”, explica en Josep Comí, membre de l’organització del Club Atletisme Elskekorrenmolt i organitzador de La Nit de les Bruixes.

L’essència de la Nit de les bruixes la van posar els actors que es van situar al tram previ a Can Planes i davant el monument de Can Planes. “Alguns actors mullaven la gent, altres espantaven els participants amb escombres, un altre portava una serra elèctrica”, comenta l’organitzador.

Ensurts per cortesia d’Horroryzeme

Horroryzeme és una companyia d’actors especialitzada en esdeveniments de terror. És el primer any que participen a La Nit de les Bruixes sota el nom d’Horroryzeme, tot i que ja porten anys actuant però amb una altre nom. “Humans, no sou benvinguts. Això és territori de bruixes!” o “Seríeu un bon àpat per a la meva cassola”, són només dues de les múltiples frases amb les que espantava els participants en Jose Luis Cano, membre d’Horroryzeme.

En Jose es va disfressar de bruixot i estava situat al mig d’una de les rectes del recorregut, espantant sobre tot “nens petits i alguna àvia”, confessa entre rialles l’actor, que afegeix que molta gent reia quan el veien disfressat.

Horroryzeme va ambientar la nit amb una màquina de fum amb la que creaven una boira espessa i amb un equip de música pel qual sonava la terrorífica cançó de Freddy Krueger.

L’any que ve tornarem a passar por

Després de l’èxit d’aquest any, La Nit de les Bruixes tornarà a celebrar-se al 2018, en el que, amb tota seguretat, tornarem a veure els membres d’Horroryzeme sembrant el pànic.

Passaren els segles i les bruixes encara ronden pel poble, però no se sap on són. Diuen que cada últim dissabte de juliol surten per espantar la gent de La Roca del Vallès…