Aquest diumenge 11 de novembre de 2018 s’ha celebrat la Montnegre BTT Extrem, amb més de 600 inscrits. El Club Ciclista Sant Celoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Celoni, ha estat l’encarregat de l’organització de l’esdeveniment.

El Parc del Montnegre i el Corredor ha tornat a ser l’escenari d’un gran espectacle de BTT, la Montnegre BTT Extrem, que ha comptat amb la presència de centenars de ciclistes, dividit en dues curses: la llarga de 38 Km i la curta de 27 Km.

Les pluges dels anteriors dies feien saltar les alarmes abans del començament de la cursa, però amb l’Estiuet de Sant Martí, el sol va acompanyar durant tota la jornada. Això sí, degut a les pluges esmentades, algunes zones van augmentar la seva dificultat. “En algun tram costava molt fer-lo “a cavall” si no es té molta tècnica. Tot i això no ha fet falta canviar el recorregut”, explica en Joan García, president del Club Ciclista Sant Celoni i organitzador de la Montnegre BTT Extrem.

A les 8:30h del matí s’ha donat el tret de sortida de les dues curses davant el Pavelló municipal Sot de les Granotes de Sant Celoni. Tant la cursa de 38 Km com la de 27 Km ha compartit recorregut durant més de 20 kilòmetres. Així doncs, tots els participants han hagut de passat per la part de sota de Vilarrasa, per una pujada molt llarga. “És un tram molt dur però vital per gaudir la Vall d’Olzinelles. És la part que més es gaudeix, pel tipus de bosc i els camins que hi ha.”, afegeix l’organitzador. La cursa llarga sí que passa per la Vall sencera mentre que la curta la voreja.

El primer en passar per la línia de meta en aquesta jornada, dinamitzada per en Joan Costa d’Speaker Events, ha estat l’Albert Giol, amb un temps de 01:39:31. El campió de la cursa de 27 Km ha quedat per davant del Salva Quiñones (01:40:17) i del Rubén Sanz (01:41:26).

“La cursa ha estat molt divertida. M’han agradat els corriols i les baixades, els trams eren molt tècnics i molt macos”, exclama Mariceli Ruiz, que ha aconseguit el millor temps en la categoria femenina de la cursa de 27 Km, 01:55:16. La ciclista d’Arenys de Munt ressalta la dificultat afegida del fang provocat per les puges i que ha quedat contenta amb seu resultat, encara que no arribava a la Montnegre al 100% d’energia, ja que venia de guanyar La Força Xtrem i de participar a la Montseny 360.

Després de la corredora de Muntbikes, els millors temps a la categoria femenina de 27 Km l’han fet la Irene Martínez (02:21:32) del club Papbikers i la Paz Algar (02:46:31) de la Penya Ciclista Lloret de Mar.

El millor temps de la cursa llarga l’ha fet en Marc Donadeu. El ciclista de Muntbikes va acabar la cursa de 38 Km en 02:00:34, només un segon abans que en Roger Argelaguer, del club Fasol Bikes. El tercer millor temps (02:07:17) l’ha fet Pere Amado, del Club Ciclista Sant Celoni.

Pel que fa a la categoria femenina de la cursa de 38 Km, les més ràpides han estat la Berta Bassols, amb un temps de 01:52:23, la Núria Lauco (01:54:56) i la Sonia Escudero (01:55:12).

La valoració que es fa des de l’organització i pel feedback rebut per molts participants és que ha estat una edició molt bona, amb una puntuació entre un 8,5 i un 9. “Molts dels participants ja havien participat en edicions anteriors i ens han dit que de ben segur tornarien l’any vinent.”, comenta en Joan García. D’altra banda, l’organitzador comenta que es va crear un tap de participants al circuit, però que en certa forma es va solucionar: “Es va formar el tap en una entrada a una zona estreta i amb una moto vam poder desviar la gent d’aquell tram. A partir d’allà es va poder rodar perfectament”.

La realització i el bon funcionament de la Montnegre BTT Extrem no hagués estat possible sense la col·laboració dels prop de 90 voluntaris, distribuïts a les diferents parts del circuit. La majoria d’ells, ciclistes del Club Ciclista Sant Celoni.

De cara a la propera edició, l’organització assegura un circuit diferent però seguint les mateixes línies generals. S’intentarà fer algun canvi perquè els grups de les diferents curses no recorrin molts kilòmetres junts i, així, aconseguir una pedalada lliure de taponaments.

Us esperem a la propera edició!

Podeu accedir als resultats i a les imatges aquí